Project­management

Klaar voor de start…

De rapporten zijn geanalyseerd. Het advies is omgezet naar een plan voor realisatie en implementatie. De start van het project dat nu op de stoep staat brengt een grote uitdaging met zich mee. Hoe gaan we beginnen? En hoe gaan we dan verder? Welke voorbereidingen moeten we nemen? Hoe maken we überhaupt een projectplan? Wie neemt de leiding op zich en houdt het schip op juiste koers naar de haven? Al snel groeien al die vragen samen, tot een onoverzichtelijk bos dat niet meer te overzien is.
Onze gzicht projectmanagers staan te trappelen om het stokje over te nemen. Processen begeleiden, stakeholders enthousiasmeren, partijen bij elkaar brengen, organiseren en structureren, daar worden zij heel blij van. Leg ieder veranderproces, implementatie van een nieuw systeem of ander project binnen jouw organisatie dus met een gerust hart in hun vakbekwame handen!

Werkwijze

Iedere unieke organisatie vraagt om een unieke aanpak. Onze projectmanagers zullen daarom altijd een projectplan op maat maken en stijlflexibel zijn in de uitvoering. Wij zijn zeker bekend met Prince2, Agile en Scrumtechnieken, maar husselen deze technieken graag door elkaar, tot het plan van aanpak comfortabel past bij jouw organisatie en de mensen binnen de organisatie. Een organisatie wordt per slot van rekening gevormd door haar mensen. Zij zullen straks gaan werken met de opgeleverde resultaten en geïmplementeerde producten. Daar zal het hele traject dan ook vooral om draaien: Het resultaat zal uiteindelijk niet alleen een opgeleverd en overgedragen product zijn, maar ook een groep medewerkers die zelfverzekerd en succesvol hiermee aan de slag zijn.

Betrokkenheid

Tijdens onze aanwezigheid dragen we graag onze kennis en gewoontes over. Je zult ons vaak kreten als: versie 0.9, een tunneltje, de duikboot of van factor 2 naar factor 10 horen roepen. Zeker weten dat deze termen nog lang na zullen galmen! Vanaf dag 1 zijn wij onderdeel van het team. Een extra collega. We beginnen met een goede kick-off, nemen alle betrokken mee tijdens de tussentijdse evaluaties en zullen er alles aan doen om iedereen in zijn kracht te zetten. Uiteindelijk laten we pas los, als we het projectresultaat zorgvuldig hebben overgedragen. De organisatie is nu, en in de toekomst, zelf in staat optimaal met dit resultaat aan de slag te gaan.

Concreet

Wij begeleiden vele soorten projecten. Van kleinere deelprojecten en projecten, tot programmamanagement en de opzet van een compleet projectmanagementorganisatie (PMO) aan toe. Iedere projectmanager of programmamanager van gzicht is even uniek als onze aanpak. Samen met jou zoeken we naar de projectmanager die echt bij jullie past. Een mensgerichte teamspeler, pragmatische structuurbrenger, daadkrachtige beslisser of creatieve probleemoplosser? Wij hebben ze allemaal in huis.

Wil je weten wat wij bedoelen met versie 0.9 of een tunneltje? Of wil je onze projectmanagers leren kennen? Bel of mail ons!
Word je liever door gzicht gebeld? Vul dan het terugbelformulier in.