Zorgverkoop

De contracten die worden afgesloten met gemeenten, zorgverzekeraars en zorgkantoren om zorg te morgen leveren hebben impact op jouw organisatie. gzicht kijkt samen met jou welke invloed de contractafspraken hebben op de manier waarop processen zijn ingericht en welke informatie daarvoor nodig is. Zorgverkoop heeft daardoor veel raakvlakken met:

Van verkoop naar opbrengst

gzicht werkt met jou samen om ervoor te zorgen dat de keten van verkoop naar opbrengst goed verloopt. Daarbij kijken we naar de afspraken die met de verschillende contractpartijen zijn gemaakt, afhankelijk van de zorgsoorten. De adviseur Zorgverkoop schakelt met aansluitende proceseigenaren. Denk aan business control, de primaire zorg en zorgadministratie. Zij worden betrokken om mee te kijken en te denken wat er nodig is om aan de contractafspraken te voldoen.

Wat betekenen afspraken voor jouw processen?

Gezamenlijk analyseren we de contracten. Vragen die we daarbij stellen zijn: kloppen de productieplafonds nog en kan de organisatie daaraan voldoen? Zijn de tarieven toereikend? Tegen welke leveringsvormen zijn de afspraken gemaakt en klopt dat met wat er in de zorgplannen staat? Daarnaast bekijkt gzicht ook wat deze afspraken betekenen voor de (informatie)processen. Krijgt een organisatie bijvoorbeeld op tijd het signaal dat de productieplafonds eerder worden bereikt dan in het contract is afgesproken? Welke informatie is daarvoor nodig en hoe kan dit worden omgezet naar een dashboard of rapportage?

Goed voorbereid in onderhandeling

Jaarlijks worden de contracten opnieuw afgesloten. gzicht ondersteunt jouw organisatie zodat je goed voorbereid met de verschillende contractpartijen kunt onderhandelen. Dat kan onder andere met een kostprijsanalyse om te bepalen of de zorg voor het voorgestelde tarief geleverd kan worden Belangrijk is om in het contract ook de voorwaarden goed af te spreken en te kijken of daaraan voldaan kan worden. Wat betekenen prestatiegerichte afspraken bijvoorbeeld voor de zorgverlening? De adviseur Zorgverkoop helpt ook bij het regelen van zaken die nodig zijn om aan bepaalde voorwaarden te voldoen. Denk aan het inschakelen van de juiste personen om de tevredenheid van patiƫnten te onderzoeken.

Op het gebied van Zorgverkoop zijn we breed inzetbaar. Gratis beoordelen we jouw keten van verkoop naar opbrengst. Ben jij benieuwd naar de verbetermogelijkheden? Bel of mail ons en maak kennis met gzicht. Word je liever door ons gebeld? Vul dan hieronder het terugbelformulier in.