Zorgverkoop

De contracten die worden afgesloten met gemeenten, zorgverzekeraars en zorgkantoren om zorg te mogen leveren hebben impact op jouw organisatie. gzicht begrijpt dit. Samen realiseren we passende afspraken voor jouw organisatie. gzicht kijkt naar welke invloed de contractafspraken hebben op de manier waarop processen zijn ingericht en welke informatie daarvoor nodig is. Waarbij gzicht jouw kritische vriend kan zijn of jouw onderhandelaar. gzicht spreekt namens jouw organisatie met de zorgverzekeraar, het zorgkantoor en de gemeente.

Zorgverkoop heeft veel raakvlakken met:

Van verkoop naar opbrengst

gzicht werkt met jou samen om ervoor te zorgen dat de keten van verkoop naar opbrengst goed verloopt. Dit doen we door het maken van afspraken met verschillende contractpartijen, afhankelijk van de zorgsoorten. De adviseur Zorgverkoop beoordeelt de effecten voor de aansluitende processen en schakelt hierover met de proceseigenaren. Denk aan business control, het primaire proces en zorgadministratie. Zij worden betrokken om mee te kijken en te denken om aan de contractafspraken te voldoen.

Wat betekenen afspraken voor jouw processen?

Gezamenlijk analyseren we de contracten. Vragen die we daarbij stellen zijn: kloppen de productieplafonds nog en kan de organisatie daaraan voldoen? Zijn de tarieven toereikend? Tegen welke leveringsvormen zijn de afspraken gemaakt en klopt dat met wat er in de zorgplannen staat? Daarnaast bekijkt gzicht ook wat deze afspraken betekenen voor de (informatie)processen. Krijgt een organisatie bijvoorbeeld op tijd het signaal dat de productieplafonds eerder worden bereikt dan in het contract is afgesproken? Welke informatie is daarvoor nodig en hoe kan dit worden omgezet naar een dashboard of rapportage?

Jouw partner tijdens de onderhandeling

Jaarlijks worden de contracten opnieuw afgesloten. gzicht is jouw partner tijdens deze onderhandelingen. gzicht onderhandelt met contractpartijen en ondersteunt jouw organisatie in de voorbereiding. Samen gaan we opzoek naar data om strategische keuzes te kunnen maken. Dit doen we onder andere met een kostprijsanalyse om te bepalen of de zorg voor het voorgestelde tarief geleverd kan worden. Belangrijk is om in het contract ook de voorwaarden goed af te spreken en te kijken of daaraan voldaan kan worden. Wat betekenen prestatiegerichte afspraken bijvoorbeeld voor de zorgverlening? De adviseur Zorgverkoop helpt bij het regelen van zaken die nodig zijn om aan bepaalde voorwaarden te voldoen. Denk aan het inschakelen van de juiste personen om de tevredenheid van patiƫnten te onderzoeken. En checkt de adviseur of de aanbesteding voldoet aan de aan de eisen van de gemeente.

Op het gebied van Zorgverkoop zijn we breed inzetbaar. Gratis beoordelen we jouw keten van verkoop naar opbrengst. Ben jij benieuwd naar de verbetermogelijkheden? Bel of mail ons en maak kennis met gzicht. Word je liever door ons gebeld? Vul dan hieronder het terugbelformulier in.