Herstruc­turering

Valt jouw organisatie onder bijzonder beheer of verscherpt toezicht? Dan is er meestal sprake van een herstructureringstraject. Een ingrijpend en complex proces. Om weer financieel gezond te worden biedt gzicht intensieve begeleiding. Daarbij maken we ook gebruik van:

Herstellen vertrouwen van huisbankier

Een herstructureringstraject is meestal nodig als je niet meer kunt voldoen aan de afspraken met de bank. gzicht ondersteunt bij het herstellen van het vertrouwen van de (huis)bankier in jouw organisatie. Met name door regelmatig contact en de juiste informatievoorziening. Tevens maken we aanvullende afspraken over het herstelplan, zoals wat er gedaan wordt om te komen tot goede ratio’s.

Analyseren, plannen, oplossen

Wat is er mis gegaan, wat is de huidige stand van zaken en hoe ziet de nabije toekomst eruit? Waarom worden er in het proces onvoldoende kasstromen gegenereerd om aan de verplichtingen te voldoen? Het herstructureringstraject start met het beantwoorden van deze vragen. Om deze te beantwoorden maken we een analyse vanuit de (financiële) rapportages, financiering, processen en kasstromen. Daarnaast vinden we oplossingen, onder andere door het creëren van een remweg en kijken we naar mogelijke verbeteringen in de processen. Ook maakt gzicht een plan om een operationele ombuiging te realiseren, waardoor je je financiële positie weer op orde brengt.

Solide toekomst

gzicht helpt bij de herinrichting van jouw organisatie met een specifieke focus op de financiële kolom; van verkoop tot opbrengst en van inkoop tot betaling. Op zowel strategisch, tactisch en operationeel niveau. Onze adviezen richten zich op een solide toekomst. Daarmee kan jouw organisatie aantonen hoe zij weer in control komt en financieel gezond wordt en blijft. Zo realiseren we samen het gewenste resultaat.

Wil je weten hoe jouw organisatie weer financieel gezond kan worden? gzicht biedt een dag gratis advies aan. Bel of mail ons en maak kennis met gzicht. Word je liever door ons gebeld? Vul dan hieronder het terugbelformulier in.

U kunt voor deze dienst terecht bij de volgende adviseurs