Wij geven ALS een gzicht

Op zaterdag 11 september 2021 beklom het campagneteam van gzicht fietsend en wandelend samen met vele anderen de Mont Ventoux. Daarmee haalden we geld op voor de strijd tegen ALS en vroegen we aandacht voor deze vreselijke ziekte.

Een doel dat ons raakt

Met verbetering en verandering de wereld een stukje mooier te maken. Dat is de kracht van gzicht waar we zorg, onderwijs en overheid mee verder helpen. Op een sportieve manier willen we ook waarde toevoegen voor een goed doel dat onszelf raakt. In 2019 fietsten we voor het Ronald McDonald Kinderfonds, waar Marten zijn vrouw negen jaar geleden verbleven. Geraakt door de impact die ALS heeft op Annemiek en Noor motiveerde dit ons om mee te doen aan de Tour du ALS.

Met elkaar

gzicht ziet verbetering, verandert samen. We werkten gezamenlijk naar de beklimming toe, ieder met zijn of haar eigen uitdaging. Aanvoerder Mart wilde drie keer binnen anderhalf uur de berg op fietsen. Voor anderen was dat een of twee keer. Sommigen zijn wandelend naar boven gaan. Net als in ons werk stimuleerden en enthousiasmeerden we elkaar om deze prestatie te leveren. In de blogs lees je ons verhaal in aanloop naar de Tour, maar ook onze ervaringen over de Tour du ALS zelf.

€37.420 opgehaald

Alle teamleden hebben de top van de berg bereikt, sommigen zelfs 2 of 3 keer. De één te voet en de ander op de fiets. Ook patiënten met ALS gingen de berg op, met tandems, gesteund door hun ploeg. Het was ontroerend om de ondersteuning van hun teams en de wensambulances te zien. Dit bevestigde voor ons dat iedere kilometer de moeite waard was. Als team het mooie bedrag van maar liefst € 37.420 opgehaald voor Stichting ALS. Met dit geld kunnen zij het onderzoek naar deze ziekte voortzetten om het de wereld uit te helpen.