Aan de bak; 1.652 meter omhoog!

Joice Baten

Het aftellen is begonnen. Het startschot voor Tour du ALS komt steeds dichterbij. En ook de kriebels om actief voor te bereiden nemen sterk toe. Met collega’s onderling bespreken we steeds vaker hoe het gaat met de voorbereidingen. Het wandelen was behoorlijk versloft, nadat het evenement vorig jaar niet doorging. Inmiddels zijn we voorzien van zowel het Tour du ALS-tenue als van gzicht sportkleding. Voor mij persoonlijk voldoende wake-up calls om letterlijk weer stappen te gaan zetten! 

Contrast 

Met mijn collega’s als goed voorbeeld én gloednieuwe shirts in de hand gaf ik mijzelf een schop onder de kont. Aan de bak Joice; kilometers maken en geld inzamelen! Ik heb als doel om samen met mijn collega’s de Mont Ventoux te beklimmen. Een mooie manier om geld op te halen voor onderzoek naar ALS. Maar ook een fysieke inspanning, want om boven te komen wandel ik een route van 21 kilometer.  

Een fysieke inspanning waarvan ik mij meer en meer realiseer hoe bizar het contrast is tussen de spierkracht die ik nu train, terwijl ALS patiënten machteloos ondergaan hoe zij spierkracht verliezen. Het drukt mij met de neus op de feiten dat ik kan genieten van fysieke vrijheid die voor een ander plots niet meer vanzelfsprekend is.  

Motivatie  

Deze week train in samen met Noor. Vorig jaar schreef ik mijzelf in voor een fysieke bijdrage waarmee ik Annemiek steun met het verlies van haar vader, helaas is daar nog een extra motivatie bijgekomen met de ziekte van Noors zwager. Waar ik voorheen niemand kende die van dichtbij door ALS getroffen werd, heb ik plots twee collega’s die dat wel zijn. Iets waar weinig woorden aan te geven zijn. En juist daarom draag ik bij door letterlijk mee te klimmen.  

Ik beklim op 11 september wandelend de Mont Ventoux. Samen met mijn collega’s leg ik 1.652 hoogtemeters af. Ik ga voor minimaal €1,- per meter omhoog. Op het moment van schrijven, heb ik  243 meters afgelegd. Hoeveel ‘meter’ duw jij mij, mijn team, en daarmee onderzoek naar ALS verder?  

Doneren voor Tour du ALS kan hier of klik op de button onderaan de pagina.

Deel deze post: