Wil jouw zorgorganisatie ook minder rente betalen?

Hebben jullie binnenkort ook een geborgde renteherziening van het Waarborgfonds voor de Zorgsector (WFZ)? Dan is dit de kans om de rentekosten nóg verder te verlagen. Hoe? Door de markt te laten werken voor jouw zorgorganisatie.

gzicht begeleidt bij renteherziening

gzicht begeleidt jouw zorgorganisatie bij een renteherziening en realiseert in concurrentie, lagere rentekosten. Met een frisse en ervaren blik beoordelen wij de mogelijkheden en beperkingen van bestaande WFZ geborgde financieringscontracten. gzicht schotelt jouw zorgorganisatie de alternatieve concurrerende financiers voor. Met de laagste rentekosten als maatschappelijk verantwoord resultaat.

Rentekosten boven verwachting verlaagd’

Bij de Zonnehuisgroep Noord hebben we de renteherziening van de WFZ geborgde lening inmiddels gerealiseerd. De oude renteperiode was tien jaar. Nu konden we voor hen een zeer scherpe twintigjarige rente uit de markt halen. Hierdoor betaalt de organisatie de komende twintig jaar net zoveel rente als hiervoor in één jaar.  

Hotze Ike, concerncontroller bij Zonnehuisgroep Noord: “Door de goede voorbereiding en plezierige afstemming met gzicht hebben wij onze rentekosten boven verwachting zeer materieel verlaagd. Tot aan het oversluiten van de lening van de ene naar de andere bank zijn we goed begeleid. Een zeer geslaagde samenwerking!”

Nienke Ybema, bestuurder bij Zonnehuisgroep Noord: “We besparen met deze lagere rente enorm veel kosten in de komende 20 jaar! Geld dat ingezet kan worden voor nog meer kwaliteit van zorg en duurzame zorghuisvesting.”

Ook een renteherziening?

Heeft jouw zorgorganisatie het komende jaar ook een renteherziening? Een gestructureerd en tijdig proces van voorbereiding is van cruciaal belang voor het realiseren van een concurrerend rentetarief. gzicht kan helpen aanzienlijk op de rentekosten te besparen en jullie begeleiden bij een nieuwe geborgde, ongeborgde of duurzame financiering. Meer weten? Neem contact op met Aafke Zwart voor het maken van een kennismakingsafspraak.

Deel deze post: