“Je moet schieten, anders kun je niet scoren.”

Jesse Peters
Scoren

“Ik heb je nog nooit zo enthousiast gezien.” Zo reageerde mijn vriendin nadat ik had gesolliciteerd bij gzicht. Nog steeds kom ik energiek thuis na een dag werken. Naast mijn werk als adviseur ben ik namelijk ook nog student Corporate Finance aan de Radboud Universiteit. Daarom werk ik maar twee dagen per week. Waarom dit voor mij de juiste combinatie is en wat dit voor jou kan betekenen, kun je hieronder lezen.

Adviseurschap

Tijdens de minor die ik volgde in Portland, Maine, werd voor het eerst mijn interesse gewekt voor het adviseurschap. De docent Organisational Behavior was naast docent ook adviseur in een ziekenhuis. Vol enthousiasme vertelde ze over haar ervaringen. Bijvoorbeeld over het belang van communicatie en de veelheid aan factoren die ertoe doen in een ziekenhuis. Ook deelde ze hoe je verbeteringen kunt aanbrengen. En daarbij hoe afwisselend het vak is.

Werkstudent

Per toeval stuitte ik een half jaar later op de vacature van gzicht. Eén probleem: de vacature was voor een fulltime functie. Toch heb ik de stoute schoenen aangetrokken en gereageerd. Je moet immers schieten om te kunnen scoren, een bekende wijsheid van Johan Cruijff. Wat mij direct opviel was de bereidheid mee te denken. Samen hebben we de oplossing gevonden. Op deze manier kan ik vaardigheden leren die niet in mijn curriculum zitten. Onder andere door:

  • Trainingen door professionals; bijvoorbeeld doeltreffend beïnvloeden
  • Kennissessies door collega’s; bijvoorbeeld over financiële modellen 
  • Maandelijkse ontwikkelgesprekken; om mijn eigen ontwikkeling richting te geven
  • Leren van de ervaring van collega’s; zoals hoe ik om moet gaan met het dragen van verantwoordelijkheden

Vliegende keep

Nu ben ik als het ware een vliegende keep. Twee dagen per week word ik flexibel ingezet. Bijvoorbeeld om collega’s te ondersteunen in hun opdrachten. Daarnaast heb ik mijn eigen opdracht voor een MSB. Dat is het grootste verschil met eerdere (bij)banen: ik ben volwaardig deel van het team, mijn potentie en meerwaarde worden gezien. Ook op persoonlijk vlak klikt het goed met de collega’s. We zijn geïnteresseerd in hoe het met de ander gaat, dat vind ik belangrijk.

“Jesse is open en behulpzaam, in combinatie met een enorme dosis leergierigheid en puurheid. Door die combinatie ervaar ik de samenwerking met Jesse als erg prettig.” Iris  

Je moet schieten, anders kun je niet scoren

Na mijn studie wil ik bij gzicht blijven. Voor mij is dit werk de juiste combinatie van cijfers, maatschappelijke relevantie en goede collega’s. Ik kijk ernaar uit om met een team bij de klant problemen op te lossen. In het hele traject mee te kunnen doen. Daarom zou ik het fantastisch vinden als ik ook maar één iemand kan overtuigen om bij ons team te komen. Omdat ik denk dat dit de ideale plek is voor een starter.

Dit is mijn schot. Kop jij hem in?

gzicht organiseert op 6 december In(g)zicht voor studenten en starters. Daarnaast heeft gzicht altijd ruimte voor goede mensen. Bekijk hier onze vacatures.


Deel deze post: