“Het gaat om mensen, toch?”

Mart Louwers
Nieuwe naam

Waar komt de naam QashFlow vandaan? Na vier jaar begon het me op te vallen hoe vaak ik die vraag kreeg van mensen die ons kennen uit opdrachten.  Elke keer legde ik het netjes uit. Maar deze vraag zette Steven en mij wel aan het denken. Als we het telkens moeten uitleggen, is het dan wel de juiste naam voor ons?

Op zoek naar de juiste schoen

Zo startte in de winter van 2018 onze zoektocht met de vraag: “waar staan we eigenlijk voor?”

  • Effectief samenwerken met de klant en als team
  • Resultaten neerzetten
  • Financiële kennis en kunde

Klopt allemaal als een bus en tóch is dat niet waar we ’s ochtends ons bed voor uitkomen. Ja, resultaat is belangrijk, net als goede kennis van financiën en dat alles het liefst in een effectief gezamenlijk proces. Dat streven we elke dag na.

Maar wat geeft ons nu die energie in de ochtend en het fijne gevoel aan het einde van een werkdag?

  • Het beste uit jezelf halen en anderen inspireren dit ook te doen
  • Het gevoel hebben dat je onderdeel bent van een team bij een klant. Dat je niet gezien wordt als “de externe”.
  • Mensen in en tussen organisaties samenbrengen.
  • Complimenten krijgen voor je werk, wie je bent en wat je brengt.
  • En zo de maatschappij weer een beetje mooier maken

Samen het passende muiltje gevonden

Die gemene deler vonden we in ons team. We vertelden elkaar in een warme en veilige strategiesessie in één minuut waarom we doen wat we doen. Ieder vanuit zijn eigen unieke verhaal en motivatie. Persoonlijk en vanuit het hart. Wat me het meest bijblijft is dat iedereen gaat voor “vandaag beter dan gisteren, morgen beter dan vandaag”.

Mijn minuut kende weinig woorden. De emotie overmande mij, terugdenkend aan de heftige tijd die ik met mijn gezin in het ziekenhuis heb doorgebracht na de geboorte van onze zoon. En dat voelde goed. De gezichten om mij heen spraken boekdelen. Het gaat niet om succes, geld of resultaat. Het gaat om elke dag het beste uit jezelf halen en elkaar daarbij helpen. Thuis, op je werk en bij de klant.  

Nu, een half jaar later, heeft dit geresulteerd in onze mooie nieuwe naam “gzicht”. En als mensen me nu vragen waar de naam vandaan komt, leg ik het graag uit. Het gaat immers om mensen, toch?

Deel deze post: