Een nieuw gzicht!?

‘Dit is wel echt een plek waar ik mezelf zie werken…‘ is wat ik tegen mijn vriendinnen zei na mijn tweede sollicitatiegesprek op kantoor bij gzicht. Soms heb je gewoon het gevoel dat het goed zit. Gelukkig bleek dat ook echt zo te zijn. Op de vraag: ‘wanneer kan je beginnen? volgde dan ook heel snel mijn enthousiaste antwoord: ‘het liefst zo snel mogelijk natuurlijk!’. Een kleine maand verder en mijn eerste werkweek zit erop. Benieuwd hoe ik deze heb ervaren? Dat lees je in deze blog!

Afstuderen en aan het werk. Hoe simpel het ook klinkt, veel ervaringen leren (waaronder wellicht die van jou) dat dit niet altijd het geval is. Zo ook bij mij. Met een master diploma, weinig werkervaring en veel motivatie op zak startte ik mijn zoektocht naar een ‘echte’ baan.’ Maar waar begin je dan? Ik maakte voor mezelf een lijstje met de volgende uitgangspunten:

  • Ik vind het belangrijk dat ik betrokken ben bij mijn collega’s en weet wat speelt binnen de organisatie.
  • In mijn werk wil ik kunnen bijdragen aan een betere maatschappij.
  • Ik wil mezelf elke dag kunnen uitdagen en verbeteren. 
  • Ik zoek een plek waar ik de ruimte krijg om te leren

Hoewel de LinkedIn berichtjes van recruiters van de grote, bekende adviesbureaus mij in eerste instantie interessant leken, besefte ik snel dat dit niet helemaal mijn ding was. Waarom gzicht dat wel is?

Verbondenheid

gzicht staat voor verbondenheid. Dat kwam op mijn eerste werkdag al sterk naar voren. Aan het begin van de dag werd ik met de auto opgehaald door twee collega’s om samen naar de strategiedag in Ede te rijden. Eenmaal daar werd ik warm ontvangen door de rest van mijn nieuwe collega’s. Toen Mart mij voorstelde keken 25 vriendelijke, nieuwsgierige gezichten mij aan. Ergens best spannend, maar eigenlijk een heel fijn begin. Ik keek rond en had al snel het gevoel dat ik mijn plek tussen deze club mensen best eens snel zou kunnen vinden. De strategie dag vloog voorbij. In kleine groepjes bespraken we belangrijke onderwerpen waarbij ik meedacht, maar ook met bewondering luisterde naar de gedreven- en betrokkenheid van mijn collega’s. Mensen met andere achtergronden, kennis, interesses en persoonlijkheden, maar hetzelfde doel als ik: samen de maatschappij een stukje beter maken.

Voelen

Mijn eerste werkdag op kantoor begon met de gezamenlijke weekstart. Ook hier wordt de tijd genomen om verbinding te zoeken met elkaar. Tijdens de weekstart vertelt iedereen hoe het op persoonlijk vlak met hem/haar gaat en wat op de planning staat. Successen, maar ook lastige momenten worden gedeeld. Mooi om te zien hoe iedereen hierdoor betrokken blijft bij elkaar. Mijn buddy Jesse heeft mij vervolgens wegwijs gemaakt binnen gzicht. Op de dagen die volgden maakte ik verder kennis met mijn collega’s en de systemen waarmee we werken. Ik kon zelfs al met een collega mee om te kijken bij een klant. Ik ben ervan overtuigd dat ik bij gzicht heel veel ga leren. Enerzijds omdat de complexe vraagstukken vanuit de opdrachtgevers mij gaan uitdagen. Anderzijds omdat ik hier echt de ruimte en kansen krijg om mezelf te ontwikkelen!

gzicht kijkt, luistert en spreekt. Niet alleen bij de klant, maar ook met haar collega’s. En misschien wel het belangrijkste: gzicht voelt. Voor mij voelt gzicht als een uitdaging die ik met heel veel plezier aan ga. Voor jou ook?

Neem dan vooral eens een kijkje op onze werken bij pagina.

Deel deze post: